Schouwen-Duiveland is het noordelijkste schiereiland van Zeeland en wordt omringd door de Noordzee, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Zwemmen, zeilen, duiken, zonnebaden, paardrijden, wandelen op het strand, fietsen langs de Zuidkust van Schouwen aan de Oosterschelde of mountainbiken door Boswachterij Westerschouwen. Schouwen-Duiveland is dé plek voor een actieve vakantie in de natuur of watersportvakantie.

Vanaf Camping Kaap West zijn er tal van mogelijkheden! De camping ligt op vijf minuten fietsen van het Noordzeestrand. Hier kan je eindeloos wandelen, zonnen of sporten. Deze stranden behoren tot een van de schoonste van Nederland. Er zijn meerdere strandovergangen waarvan sommige alleen te voet of te fiets te bereiken zijn. Deze strandplekken zijn dan ook erg rustig voor als je lekker je eigen stuk privéstrand wilt. Ook zijn hier enkele strandtenten waar je een ijsje kunt halen in de zomer of koffie in de koudere maanden.

Wanneer je over de Oosterscheldekering rijdt of fietst, kom je uit bij het prachtige strand van Neeltje Jans. Dit ongerepte strand is zelfs in de zomer nog rustig. Ook vind je hier een naaktstrand. Overdag rijdt er een quad met ijsjes over het strand.

Op zoek naar een speelparadijs voor kinderen? Binnen tien minuten rijden ben je bij Delta park Neeltje Jans.

Het park is heel interactief opgezet, met attracties, een groot aquarium en een zeehonden-show. Ook bieden ze leuke rondvaarten op de Oosterschelde aan.

Voor de avonturiers is er Klimbos Zeeuwse Helden op nog geen zeven minuutjes fietsen. Hier zijn meerdere parcours door de bomen. Er zijn al parcours voor kinderen vanaf vijf jaar. Ook voor de wat oudere kinderen zijn hier uitdagende parcours.

Met tien minuten fietsen ben je bij Trampoline centrum Westerschouwen, gelegen aan strandovergang “De punt”. Een aanrader wanneer de kinderen energie over hebben.

In Vlissingen ligt het Arsenaal, dit is een museum en maritieme attractie, waarbij piraten centraal staan. Erg spannend voor kinderen en leuk voor volwassenen. U rijdt er 35 minuten over om hier te komen.

Wanneer u op onze camping verblijft, heeft u kans om de onderstaande activiteiten te beleven:

 • De Melkweg zien
  De camping ligt in één van de donkerste delen van Nederland. Bij helder weer kan je hier, of liever op de dijk, een prachtige sterrenhemel zien. In Augustus kan je hier ook goed de vallende sterren zien! Neemt je verrekijker mee!
 • Bruinvissen spotten
  Wanneer je de dijk overloopt, is er een kans dat er bruinvissen zwemmen(Kleine bruine dolfijnen). 
 • Lichtgevende algen
  Na een warme zomerdag is de kans groot dat er lichtgevende algen te vinden zijn. Op het strandje achter de dijk kan je kijken of de algen er zijn, door langs de waterlijn te lopen. Wanneer deze algen er zijn geven ze een bijzonder schouwspel. Zeker als het donker is.
 • De zeearend spotten
  Hij wordt zelden gezien, maar hij is er soms wel!
 • Een Zeebaars vangen
  In de Oosterschelde en de Noordzee kan je prachtig vissen op Zeebaars. Deze sterke vissen smaken bijzonder goed!
 • Spot de zeehond
  Het is al bijna bijzonder als je deze beesten niet ziet! Zeker bij laag water liggen ze allemaal te zonnen op één van de vele zandplaten. Ook bij Neeltje Jans heb je een grote kans deze beesten te zien.

Als je van wandelen houdt kan je vanaf de camping prachtige tochten maken. Voor elk type wandelaar zijn er routes. Van een uurtje wandelen tot een hele dag.

De wandelingen lopen over het strand, langs dijken, door bossen en duinen.

Wij leggen je graag de mooiste routes uit.

Je kan hier prachtig fietsen of mountainbiken. Vanaf de camping (deze ligt aan een fietsroute) stap je op de fiets en kan je veel kanten op.

De fietsroutes gaan langs dijken aan het water, bossen, duinen en bruggen zoals de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering. Ook het prachtige bos en duin gebieds een aanrader om door heen te fietsen. Er lopen routes naar de vele strandovergangen, dorpen en steden.

Op de camping is de mogelijkheid om alle routes te bekijken of samen te stellen.

Op tien minuten fietsen ligt een prachtig, uitdagend mountainbike-pador het bos en de duinen. Deze route staat goed aangegeven bij het vertrekpunt. Op Camping Kaap West kunnen wij je hier meer over vertellen.

Zeeland is een perfecte plek om actief te zijn. De camping is een perfecte uitvalbasis voor watersporters. Zo kan je in de buurt:

 • Duiken

 • De Oosterschelde en Grevelingen zijn bekende duikspots. Zo kan je op de Oosterschelde duiken bij het verdronken dorp van Koudekerke. (zes min). Ook bekend is de duik bij de Zeelandbrug (23 min). Ook kan je prachtig duiken op de Grevelingen en kan je lessen nemen bij één van de vele duikscholen.
 • Kitesurfen
  Met Westenwind kan je perfect kitesurfen op de Noordzee. Voor beginners of lessen kan je langs bij  natural high, gelegen aan de Brouwersdam. Ben je al ervaren? Dan is er een perfecte plek op Neeltje Jans. Is er aflandige wind? Dan kan je altijd op de Grevelingen terecht.
 • Windsurfen
  Windsurfen wordt vooral gedaan op de Grevelingen. Hier kan je met eigen materiaal eindeloos surfen. Je kan materiaal huren bij dé surfschool van de Brouwersdam.
 • Vissen
  Met twee minuten lopen vanaf de camping sta je op de dijk bij de Oosterschelde. Hier kan je prachtig vissen op platvissen/zeebaars en andere zoutwatervissen. Heb je een eigen boot? Dan kan deze op de Noordzee of in de Oosterschelde te water. De hellingen zijn binnen tien minuten aan te rijden.
 • Wielrennen
  Vanuit de camping zijn prachtige fietspaden en wegen om grote rondes te fietsen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een ronde Oosterschelde. Deze route is 55 kilometer en bijna alleen maar langs het water!
 • Hardlopen
  Vanaf de camping kan je heerlijk hardlopen. Er zijn meerdere moeilijkheidsgraden en afstanden. Je loopt door bossen, over duinen, off-road en over het strand of fietspad.

U kunt in de buurt prachtig paard rijden over het strand en door de bossen. In de buurt zijn genoeg paardenhotels/maneges om je paard te stallen.

 • Ruiterroute Westerschouwen (12 km): in deze route zijn 2 strandovergangen opgenomen. Volg de witte paaltjes met het hoefijzersymbool.
  Startpunt:
  Excursieschuur Westerschouwen
  Kraaijensteinweg 140
  4328 RD Westenschouwen
 • Menroutes Boswachterij (4 en 7,5 en 9 km): De slagboom is te openen met een sleutel, op te halen bij Boerderij Molenberg of bij het Paardenhotel Burgh. Volg de houten palen met het ingebrande wiel. Startpunt:
  P-plaats Adriaan v/d Weijdeweg
  Burgh-Haamstede

Schouwen Duiveland is een geweldig eiland voor heel veel vogelsoorten. Vlak naast de camping liggen de ‘Westenschouwse inlaag’ en bij de Plompe toren, de ‘Koudekerkse inlaag’, waar vogelaars hun hart op kunnen halen.

Ook bij natuurgebieden van ‘De schelphoek’ en nog mooier ‘de Prunje’ zijn ideale plekken om vogels te spotten.

Na 25 jaar is natuurherstelproject ‘Plan Tureluur’ in 2015 officieel afgerond. Hier vind je een vogelgebied van internationale allure, waar Europees bijzondere soorten zoals kluut, wulp en strandplevier zich thuis voelen.

Het gebied is onlosmakelijk verbonden met grootste en natste Nationaal Park van Nederland: de Oosterschelde. Veel kustvogels vinden hun voedsel buitendijks in de Oosterschelde en rusten in de binnendijkse gebieden van de Zuidkust van Schouwen.

Er zijn genoeg bijzondere, oude en authentieke plaatsen in de omgeving om te bezichtigen:

 • Zierikzee
  Een middeleeuwse rijke ‘stad’, met veel historie en gezellige winkels en terrasjes. Elke donderdag is hier een markt. In de zomer is hier elke woensdag van juni/juli een grote vlooienmarkt.
 • Veere
  Een oud middeleeuws havenplaatsje met veel monumentale panden.
 • Middelburg
  De grootste en hipste stad in de buurt. Overzichtelijk, gezellig en genoeg te beleven.
 • Vlissingen
  Een stad aan het water, waarbij zeeschepen vlak langs het strand varen. Hier kan je leuk winkelen, eten of naar de bioscoop.
 • Brouwershaven
  Een klein havenstadje, geboorte plaats van Jacob Cats.

In alle bovengenoemde plaatsen zijn de winkels op zondag ook open.

Een aanrader is het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Het museum in gevestigd in 4 caissons, welke gebruikt zijn tijdens de ramp, om het stroomgat te dichten. Het museum geeft een duidelijk beeld van de ramp en de ontwikkelingen tot nu. Met 30 minuten rijden ben je bij het museum. In de buurt kan je ook wat eten en drinken.

In Zierikzee en Middelburg zijn meerdere leuke musea.

In Vlissingen is er een leuke museum voor kinderen, over piraten: Het Arsenaal.

In de buurt zijn meerdere eetgelegenheden. Zo vindt je in Westenschouwen, met 7 minuten fietsen een pizzaria, visrestaurant en een pannenkoekenrestaurant.

Ook kan je, aan het water, lunchen of dineren in Burgh-Sluis in het Oliegeultje.

Voor de echte Zeeuwse beleving kan je verse Zeeuwse mosselen eten, bij de Viskwekerij Neeltje Jans. Zij hebben de gehele productieketen in eigen hand, zo komen de mosselen rechtstreeks van de kwekerij naar je toe.

Daarnaast zijn er vele restaurants in Zierikzee, Middelburg en Vlissingen.